ZonMw subsidie Academische Werkplaats

De Academische Werkplaats Jeugd in Nijmegen heeft een subsidie toegekend gekregen. Praktikon is partner in deze academische werkplaats. Een academische werkplaats is een (kennis)infrastructuur waarin praktijk, onderzoek, beleid en opleidingen regionaal en langdurig samenwerken aan het oplossen van vraagstukken.

Binnen dit nieuwe project werken instellingen, onderzoekers en de gemeente Nijmegen samen aan de transformatie van de jeugdhulp in de regio Nijmegen. De ambitie is om de samenwerking tussen alle betrokkenen in de regio te optimaliseren en om een actieve en vanzelfsprekende kennispartner te zijn. Daarmee wil de Academische Werkplaats Jeugd de gemeente, de instellingen en de cliënten helpen om de transformatiedoelen te bereiken. Door het bieden van een adequate informatievoorziening op basis van zorggegevens en verdiepend onderzoek; naar werkzame factoren en effectiviteit van interventies.

Klik hier voor meer informatie over Academische Werkplaatsen voor Jeugd of neem contact op met Ron Scholte of Inge Bastiaanssen.

Meer Uitgelicht